Wat anderen zeggen

groen golfje

Hele fijne coaching! Evelien stemt goed met je af waar je aan wilt werken. Ze haalt het beste uit je stem naar voren. Zo weet je precies waar je technieken kan toepassen, maar ze geeft je ook de vrijheid om te spelen.

Martina Keereweer

Evelien is een deskundige en fijne docent. Ze heeft goede didactische vaardigheden, weet zangtechniek duidelijk uit te leggen en geeft vertrouwen om je zang te ontwikkelen

Ik ga altijd heel blij weg na de les, omdat ik steeds weer verrast word door wat ik kan leren.

Yvonne Yan

Last year i’ve joined 2 singing groups led by Evelien Storm.

I did not dare to sing out loud at all before, but Evelien supported everybody  in such a special and caring way. So we could make big steps heading towards a small performance.

The hardest part for me was the ending of the season where I had to say bye bye to everybody and specially to Evelien. I’ll miss it.

Erica op den Akker

Een nieuwe ervaring. Meestal denk ik bij zangles aan techniek: adem(steun), noten raken, hard werken. In deze jazz-cursus mocht ik alles loslaten, alles vergeten wat ik tot nu toe had geleerd, en gaan spelen. Scatten was heel eng, maar het lukte verbazend goed met enige tips & tricks. Een nieuwe ervaring om met je klank, timing en melodie te experimenteren in plaats van het mooi proberen te maken, want uiteindelijk werd het resultaat er interessanter, en ook nog eens mooier van! I had fun, én ik heb geleerd hoe ik mezelf kan uitdagen. 

Annalena

Voor mij was het voor het eerst ooit dat ik zangles nam en ik was echt verbaasd door het snelle effect wat je kunt bereiken. De online les werkte heel goed, Evelien kon goed persoonlijk advies geven op basis van observaties en kijken. Ik vond dat er alle ruimte was voor vragen. Fijn ook dat er niet een bepaalde ‘stijl’ of basisniveau nodig was. Ook als de andere cursist bezig was kon je door de online mogelijkheden zelf ook mee oefenen, misschien nog meer dan live, een bijkomend voordeel. Al met al heb ik dus met plezier heel veel geleerd. Aanrader! 

Rosa

Ik heb meegedaan aan de zangles in kleine groepjes. Ik had nog geen zangervaring, maar ik heb nu al een veel betere controle over mijn stem en voel me meer op mijn gemak als ik voor anderen zing.

Jesse

Evelien heeft in elke groepsles genoeg oog voor jou als individu, en voor het proces over de lessen heen. Zo voelt elke les nuttig en behoud je zicht op jouw eigen progressie en dat van de anderen. Bij elke technische tip kan zij uitleggen welk verschil het maakt, superchill om verbetering te voelen en begrijpen! 

Chava

Door deze acht lessen heb ik in korte tijd behoorlijk grote vooruitgang geboekt in mijn zingen en er is toch wel een wereld voor me opengegaan door alle handige tips en een klein beetje van de theorie die daarachter zit. Ook van het luisteren naar de andere cursisten en de adviezen die aan hen gegeven worden steek je wat op. Ik had altijd gedacht dat mijn stem nu eenmaal laag was en dat ik daardoor nooit goed hoge noten zou kunnen zingen, maar door deze lessen heb ik geleerd dat je stem veel meer kan dan je denkt. Door de fijne sfeer voelde ik me al gauw op mijn gemak in de lessen om dingen te zingen waar ik moeite mee had en was het niet zo ongemakkelijk wanneer mijn stem oversloeg of iets anders ‘geks’ deed.

Duncan

Ik vond de lessen enorm leuk en leerzaam. Zingen kan soms best spannend zijn doordat je uit je comfortzone gaat om nieuwe technieken te leren, maar door Evelien voelde ik mij toch altijd op mijn gemak. Dat komt door de rustige gezellige sfeer die er was, maar zeker ook door haar expertise. Ik zou iedereen op ieder niveau haar lessen aanraden.

Yasmin

Een hele fijne zangcoach, die beschikt over veel kennis en ze weet deze helder uit te leggen. Ze is zeer betrokken en luistert oprecht naar wat jij wilt bereiken. Elke les is de sfeer fijn en leer ik weer wat nieuws!

Siris Sampatsing

Evelien very much adjusts her teaching methods to her student’s individual needs and learning approaches. Her attitude is always supportive and kind. Would definitely recommend!

Ana Hilkes

Met Evelien kan je op een hele vrije intuïtieve manier ontdekken hoe je je stem kan gebruiken, met daarnaast oefeningen die je zelf thuis kan doen. Meer dan zangles, aanrader!

Robbert Sint Jago

Ik heb bij Evelien de cursus jazz-pop koorzangen gedaan en dat was heel leuk en inspirerend. Ik had daarvoor nog helemaal geen zang ervaring maar Evelien betrekt iedereen er goed bij en ik heb veel geleerd. Het was ook ontzettend leuk om te doen en we hebben aan het eind zelfs een klein concertje gedaan voor vrienden en bekenden.

Annemarie de Graaf

If you love jazz, enjoy singing and are curious about exploring the territory of improvisation this course is for you. Evelien will take you by the hand and make of this learning experience a very gratifying and enjoyable one, both in terms of how much you get to learn about jazz and its basic concepts, and in terms of bringing down the barriers of self-contention and fully enjoying the sense of freedom that improvisation provides you with. 

Letiko

Ik vond de zanglessen erg leuk en interessant! Ik ben zelfverzekerder geworden over mijn eigen stem en heb technieken geleerd waardoor zingen nu natuurlijker voelt en ook echt beter klinkt. Het leren met en van de andere deelnemers was ook erg leuk en leerzaam! 

Caroline

Ik heb veel genoten van de lessen. Zij waren een van mijn geluksmomentjes in de week. Ik heb geleerd hoe ik een Franse chanson goed kan overbrengen. Ik heb ook genoten van de grappige en praktische oefeningen die mij bijvoorbeeld hielpen om lage noten mooier te zingen. Ik heb ook aan een rapnummer gewerkt en allerlei tips gekregen om zo’n nummer uit te werken. Ik had niet verwacht dat ik bij zangles aan rap kon werken. Ik ben aangenaam verrast! Ik vond het leerzaam en leuk om naar de anderen in de les te luisteren. De lessen waren voor mij een veilige, leerzame plek met humor waar ik allerlei dingen kon uitproberen met mijn stem. Nogmaals, ik heb dik van de lessen genoten! 

Maria

Evelien is een prettige zangdocente die me gericht hielp met mijn verbeterpunten. Haar brede kennis werd duidelijk uit haar vermogen me te helpen met een verscheidenheid aan zelf gekozen nummers. Hier heb ik heel veel plezier aan gehad. Als je op zoek bent naar een goede zangdocent kan ik Evelien zeker aanraden!

Cem

Ik heb een groepsles gevolgd bij Evelien bij het Leids Academisch Kunstcentrum, ik heb haar ervaren als een erg prettig persoon en goede docent. Ze kon mij gepaste tips geven, op niveau en waar ik tegen aanloop, tijdens het zingen en huiswerk mee geven waar ik mee aan de slag kon om over de week verder te verbeteren. Het motiveerde mij erg en elke week keek ik uit naar de les. We eindigde met een presentatie waar onder andere ik het nummer zong wat we geoefend hadden. Door de goede begeleiding wist ik wat ik moest doen en kon ik mij hier op focussen en er van genieten.

Tim

Ik dacht altijd dat zingen niks voor mij was, maar dankzij Evelien heb ik mij vrij gevoeld om mijn stem te ontdekken en uit mijn comfortzone te gaan.

Miro